elinalappalainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sokos

Sokos astui miinaan

Saimme viime viikolla todistaa outoa mediasirkusta turkisten ympärillä. Eläinaktivistijärjestö Animalian aktiivisen some-painostuksen jälkeen S-ryhmä ilmoitti, että sen tavarataloketju Sokos ei enää hyväksy valikoimiinsa turkiksia tai turkissomisteita. Päätöstä perusteltiin vastuullisuudella, eettisyydellä ja eläinten oikeuksilla. Asiasta nousi valtava mylläkkä, joka monien käänteiden jälkeen lopulta johti S-ryhmän päätöksen perumiseen ja myös turkistarhaukseen liittyvän kannan takaisinvetoon.

Turkistarhaus, Sokos ja kilpaa moralisointi

Sokoksen päätös lopettaa turkisten myyminen kokonaan on herättänyt tunteita puolin ja toisin. Tämä uutinen on nostanut monen vaikuttajan niskavillat pystyyn. Keskusta on maaseudun puolue, joka pitää viljelijöiden, maito- ja lihatilallisten ja tarhaajien puolta, joten Keskustalta olikin odotettavissa vastalause. He ovat äänestäjiensä puolella.

En kuitenkaan näe syytä, miksi valtion tulisi puuttua yksittäisen ketjun omaan päätökseen toimia omalta kannaltaan eettisesti/taloudellisesti? Eihän Sokos ole ilmoittanut, että se lopettaa Suomalaisen turkiksen myymisen kokonaan?

Keskustalaiset iloitsevat S-ryhmän turkispäätöksestä

Uusisuomi läväytti etusivulleen varsin populistisen kahden herran tekemän kannarin, josta voisi äkkiseltään saada kuvan, että keskustassa isomminkin oltaisiin tekemässä boikottia S-ryhmälle turkispäätöksen vuoksi. Näin ei kumminkaan ole. Yhtälailla keskustalaisista löytyy heitä, joiden mielestä päätös on hyvä. Kerrankin turkiksia koskeva päätös, jossa keneltäkään ei lailla olla kieltämässä mitään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä