elinalappalainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimajoitus

Seikkailuja Airbnb:n ja TA-Asumisoikeus Oy:n viidakossa

Rovaniemellä Airbnb-soppa on kiehunut siihen pisteeseen asti, että nyt kaupunki hakee jo korkeimmasta hallinto-oikeudesta asti linjausta kysymykseen, missä olosuhteissa ja missä määrin asunnoiksi kaavoitettujen kotien alivuokraamisen tulisi olla sallittua päivittäin vaihtuville vieraille, esim. Airbnb:n kautta.

Vihreät paljastaneet todellisen maahanmuuttopoliittisen linjansa

Gallup-nosteessa paistattelevat Vihreät julkaisivat turvapaikkapoliittisen linjapaperinsa puoluevaltuustonsa kokouksessa Riihimäellä. Yleisellä tasolla linjapaperi on tervetullut keskustelunavaus ja sisältää myös järkeviä toimenpide-ehdotuksia, kuten sen että viimeaikaisten maahamuuttopolitiikan muutosten vaikutuksista pitäisi tehdä perusteellinen selvitys. Puutun kuitenkin tässä tekstissä muutamiin itselleni hämmästystä herättäneisiin kohtiin.

Mohammed tuli taloon

Viime vuoden huhtikuun puolivälissä tapasimme ensimmäistä kertaa hieman ujonoloisen 21-vuotiaan Syyrian Alepposta kotoisin olevan nuoren miehen Oulunkylän ostarin kahvilassa.

Olimme muutamia päiviä aiemmin  huomanneet Refugee Hospitality Club -Facebook-ryhmässä ilmoituksen, jossa hän haki kotimajoituspaikkkaa Helsingistä, koska ei viihtynyt Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen metelissä ja ahdistavassa ilmapiirissä. Lyhyen miettimisen jälkeen arvelimme, että meille voisi yksi ihminen mahtua lisää ja sovimme tapaamisen Mohammedin kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä