*

elinalappalainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Antifeminismi

Muunsukupuolisuus ja sen puolestapuhujat/loukkaantujat

Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa (1) käsiteltiin muunsukupuolisuutta kahden kokemusasiantuntijan ja yhden psykiatrin voimin. Aihe on tärkeä, sillä on hyvä nostaa tietoisuutta siitä, miten binäärinen sukupuolijaottelu ei sovellu kaikille. Persunuorten tyttö/poika -lippikset nevö forket! Miksikö aihe on tärkeä? Psykiatri Veronica Pimenoff kertoi, kuinka muunsukupuolisten kokema ahdistus ja itsemurhat ovat vähentyneet selvästi, kun he itse ja muut ihmiset ovat tulleet tietoisemmaksi ilmiöstä.

Mistä feministisen tapahtuman nettihäiriköinti kertoo?

Helsingissä järjestetään ensi lauantaina Feministinen foorumi (FemF), jossa on paljon erilaista feminististä ohjelmaa. Tapahtumaa ei järjestetä ensimmäistä kertaa, mutta mitä luultavammin et ole siitä kuullut, koska ruohonjuuritason järjestötoiminta ei vedä suurta media huomiota. Eikä sen tarvitsekaan.

Ateistit islamia varomassa?

Eräs hyvin toistuva väite on että ateistit tosiasiassa todistavat että kristityt ovat hyviä uskovaisia ja islamilaiset eivät. Ja todisteeksi tästä käytetään sitä että he moittivat kristittyjä. Argumentti on niin toistuva että sitä kutsutaan ateistien piireissä fatwakateudeksi tai (fatwaenvyksi). Nimeämisessä on tiettyä ironisuutta. Mutta sen takana on aika paljon.

Ei-feministinen klähmintäartikkeli

Kuten jotkut kenties tietävät, minulla on hyvin "problemaattinen" suhde feminismiin. Pääsyynä on se, että se on niitä käsitteitä joissa käy siten että mitä enemmän aihetta lukee, sitä vähemmän ymmärtää mikä ylipäätään on peruskäsite "feminismi". (Mikä on feminismin kriteeriattribuutisto.) Siihen liittyvät monet peruskäsitteet ovat sotkuisia.

Miksi feministit pelkäävät keskustelua?

Helsingin Perussuomalaiset nuoret aikoo järjestää 12.11 feminismiä käsittelevän seminaarin. Seminaariin oli kutsuttu puhujia laajasti eri näkökulmia edustavista henkilöistä.

Jyrkkä ei sukupuolten vastakkainasettelulle!

Meillä ei pitäisi Suomessa olla puolueissa naisjärjestöjä. 

Tuosta mielipiteestäni huolimatta allekirjoitan sen, että meillä yhteiskunnassa on vielä valtavasti korjattavaa myös sukupuolten välisen tasa-arvon saralla. Tasa-arvo on ennen kaikkea mahdollisuuksien tasa-arvoa. Sellaista, jossa jokaisella ihmisellä on sukupuoleen, asuinkuntaan, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, etnisyyteen tai vanhempien varallisuuteen katsomatta samat oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet.

Huomioita matkalta kohti sukupuoletonta yhteiskuntaa

“Can a woman make you a millionare? Sure, if you are a billionare.”

- Eräs Twitter-keskustelija

 

Tuomas Enbuskella on pieni pippeli

Minua pyydettiin kirjoittamaan vastine tähän artikkeliin http://www.apu.fi/artikkeli/tuomas-enbuske-feminismi-vihapuhetta . En halunnut tarttua aiheeseen, koska en nähnyt koko keskusteluun osallistumisessa mitään voitettavaa. Itse artikkeli on älyllisesti terävä kuin voimariini ja sen viestistä ovat kiinnostuneita vain jo valmiiksi feminismiä vihaavat. Muutin kuitenkin mieleni. Minulla on vain voitettavaa juuri noista syistä.

Miksi katson olevani feministi

Antifeminismi näyttää olevan muoti-ilmiö. Tiina Rosenbergin kannanotot tuntuvat nostavan feminismin vihaajat berserkkiraivoon. Koko käsite on kokenut melkoisen alasajon viime vuosina. Ihmettelen miksi.

Feminismi syntyi aikanaan naisten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi. Naisten taistelu äänioikeuden saamiseksi oli aikanaan mullistava muutos. Suomi oli ensimmäisten joukossa myöntämässä naisille äänioikeuden, mikä oli melkoinen yhteiskunnallinen saavutus.

Feminismi - nainenkin on paha

Mä en itseasiassa ihan hirveästi tykkää feminismistä, mutta ehkä eri syistä kuin jotkut muut, jotka ei tykkää siitä sen takia, että eivät halua naisille heille kuuluvia oikeuksia yhteiskunnassa. Mun kannan selittäminen tässä on hieman epätriviaalia, mutta yritän.

Mua alkaa näet helpohkosti ketuttaa, kun joku stalinistifeministi alkaa selittämään, miten kaikki on paremmin jahka naisten valta saapuu maailmaan, koska siitä seuraa rakkauden ja valon valtakunta, sillä aina kun joku tuollaisia lupailee, mulle tulee mieleen Kokoomuksen (tai Maon) fantastiset puheet ja järkyttävät teot.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä