*

elinalappalainen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 24 min 36 s sitten

Puolustusvoimat selvittää varusmiehen natsimarssia virallisessa sotilaspuvussa

34 min 51 s ago

Puolustusvoimat selvittää sotilaspuvussa osallistumista Tampereen natsimielenosoitukseen, kertoo Puolustusvoimat Twitterissä. Puolustusvoimien mukaan palveluksessa oleva varusmies osallistui marssille virallisessa maastopuvussa.

Puolustusvoimien mukaan virkapuvun käyttö on kiellettyä mielenosoituksessa ja poliittisessa toiminnassa.

Moni ehti vedota Puolustusvoimiin ja vaatia asian selvittämistä, muun muassa kansanedustajat Simon Elo (sin.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.) sekä Jari Sarasvuo. Puolustusvoimat vastaa Twitterissä, että pääesikunta selvittää asian.

Yleltä jättiyllätys penkkiurheilijoille: Valioliigaa, La Ligaa ja NHL:ää telkkariin – ilmaiseksi

1 tunti 14 min ago

Yleisradio alkaa lähettää yksittäisiä huippusarjojen jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita ilmaiseksi kanavillaan.

Yhtiö ilmoitti asiasta yllättäen tiistaina.

– Yle on hankkinut syksylle esitysoikeuksia yksittäisiin kansainvälisten huippusarjojen otteluihin. Syksyn ja alkutalven aikana Ylen kanavilla on luvassa ottelut jalkapallon Serie A:sta, Englannin Valioliigasta, Espanjan La Ligasta sekä maailman kovimmasta jääkiekkosarjasta NHL:stä, yhtiö uutisoi verkkosivuillaan.

”Hätkähdyttävä” ero Suomen ja Pohjoismaiden välillä: Pikkulapset pysyvät Suomessa kotona, ”naistyön” vaje osin myytti

1 tunti 30 min ago

Pienten lasten kotihoito on Suomessa huomattavasti yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa, mutta väite suomalaisäitien pienestä työpanoksesta on silti osin myytti, kertoo tuore ajatushautomo Agendan raportti.

Uutuuskirja: Juha Sipilän lento Turkuun oli näytöstä – ei kertonut totuutta eduskunnassa

1 tunti 34 min ago
Pääministeri Juha Sipilän ei olisi koskaan tarvinnut lentää Turkuun jättääkseen hallituksen eroanomuksen presidentti Sauli Niinistölle Naantalin Kultarannassa. Asian vahvistaa Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki uutuuskirjassa Perussuomalaisten hajoamisen historia.   Nevamäen mukaan lennon olisi voinut jättää tekemättä, ja hän kertoo myös, että sen perumista harkittiin. Kirjan mukaan Sipilällä oli tieto 20 kansanedustajan irtautuminen perussuomalaisesta puolueesta ennen kuin kone nousi kohti Turkua.  

Joonas Donskoi: ”NHL on raaka maailma”

2 tuntia 15 min ago

NHL-hyökkääjä Joonas Donskoi, 25, on kasvamassa vastuunkantajaksi San Jose Sharksissa. Hän siirtyi NHL:ään 2015 parannettuaan tasoaan Kärpissä ja päästyään pelaamaan Suomen maajoukkueessa NHL:ssä. Sharksissa hän vakiinnutti paikkansa heti ensimmäisellä kaudellaan.

Viime kauden jälkeen Sharksin hyökkäyspäähän repesi ammottava lovi. Pitkäaikainen ikoni Patrick Marleau siirtyi Toronto Maple Leafsiin. Koska Sharks ei tehnyt korvaavia hankintoja, uutta tulemista rakennetaan sisältä päin.

Halla-aho paljastaa kirjassa: Soini pelkäsi ”nuivien” loikkausta – uusi puolueviritelmä oli uhka

2 tuntia 43 min ago

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini halusi vuoden 2010 aikana varmistaa, että Jussi Halla-aho hakisi seuraavan vuoden eduskuntavaaleihin juuri perussuomalaisten listalta. Asiasta kertoo Halla-aho tänään julkaistussa Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjassa (Into).

Miehet tapasivat säännöllisesti Helsingin Sokoksen kahvilassa vuoden 2009 alussa ja tapaamiset tiivistyivät vuonna 2010. Halla-aho toteaa kirjassa, että häntä oli houkuteltu uuden, maahanmuuttokriittisen Muutos 2011 -puolueen listoille. Soini vahvistaa tapaamiset, muttei kommentoi sisältöä.

”Tämä on tietysti näköalapaikka ja blaa blaa” – TE: Työpaikkailmoitus villitsi hakijat

3 tuntia 14 min ago

Asiantuntijapalveluyritys Rainmakerin poikkeuksellinen työpaikkailmoitus aiheutti varsinaisen hakemusten ryöpyn, Talouselämä kertoo.

Yhtiön operatiivinen johtaja Mika Aittamäki julkaisi LinkedInissä työpaikkailmoituksen, joka keräsi 50 000 näyttöä ja tuotti niin paljon hakemuksia, että Aittamäki joutui pahoittelemaan: hän ei ehtinyt vastaamaan kaikkiin hakemuksiin.

Sampo Terho: ”Hajaannus oli lopulta parhaaksi kaikille osapuolille”

3 tuntia 42 min ago

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (s.) ottaa blogissaan kantaa perussuomalaisten hajoamisesta kertovaan uutuuskirjaan.

Kirjapaljastus: Tämä blogi käynnisti Jussi Halla-ahon kampanjan

4 tuntia 16 min ago

Jussi Halla-aho lupautui perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaaksi jo kesällä 2016 järjestetyssä salaisessa kesäkokouksessa. Samalla sovittiin, että puolueen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kirjoittaa asiasta blogin.

Xi Jinping sementoi asemansa Kiinassa – haastaminen tarkoittaa puolueen uhkaamista

5 tuntia 21 min ago

Kiinassa valtaa pitävä Kommunistinen puolue on nostanut presidentti Xi Jinpingin asemaan, jossa hänen haastamisensa tarkoittaa kommunistipuolueen vallan uhkaamista. Presidentti Xi on nyt samalla tasolla kuin puolueen perustaja Mao Zedong ja ”voimakkain johtaja Maon jälkeen”.

Petri Kontiola: ”Venäjä on muuttunut eurooppalaisemmaksi”

12 tuntia 57 min ago

Lokomotiv Jaroslavl onnistui voittamaan Jokerit maanantaina Helsingissä 4-3. Jokereita kaatamassa oli Leijonissa monta hyvää maajoukkueturnausta pelannut sentteri Petri Kontiola. Hän keräsi tehopisteet 1+1.

Kontiolaa harmitti, että Jokerit laittoi pelin tiukoille. Lokomotiv johti jo 4-1 ja olisi voinut tehdä lisääkin maaleja, kun pelasi viidellä kolmea vastaan.

Muuten Kontiola on Lokomotivin peliin tyytyväinen. Joukkue vaihtoi hiljattain valmentajaa. Uusi valmentaja Dmitri Kvartalnov on tuonut uutta ryhtiä.

Jokereiden pitkä pisteputki katki

23.10.2017 23:13

Jokerit pelasi kautensa kenties heikoimman erän maanantaina Helsingissä Lokomotiv Jaroslavlia vastaan, kun avauserässä peli ei kulkenut odotettuun malliin. Vieraat siirtyivät avauserässä 3-1 -johtoon ja saivat kolmanteen erään vielä neljännen
maalin. Jokerit teki kaksi kavennusmaalia, mutta hävisi 3-4.

Jokereille kotitappio oli kauden ensimmäinen. Samalla Jokereiden 18 ottelun pisteputki katkesi.

SDP tyrmää keskustan maakuntamallin ja soten: ”Kokoomuksen härski vedätys”

23.10.2017 20:37

SDP on vakavasti huolissaan sote-uudistuksesta. Puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi kokoomuksen ajamaa valinnanvapautta ja kansanedustaja, ex-ministeri Sirpa Paatero lisäksi keskustan ajamaa, soteen liitettyä maakuntauudistusta. Soten valinnanvapausmalli on avaamassa markkinoita yksityisille terveysfirmoille.

Kuntaliiton puheenjohtaja Paatero kirjoittaa asiasta Puheenvuoron blogissaan. Rinne avautui aiheesta jo sunnuntaina Facebookissa.

”Sipilän hallituksella ei minkäänlaisia ratkaisuja” – Vihreiltä julki 10 kaupunkiteesiä

23.10.2017 18:47

Suomen kymmenen suurimman kaupungin vihreät ovat julkistaneet 10 teesiä ”kaupunkien kehittämiseen”. Vihreät vaatii muun muassa kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa, tehokkaan kaupunkiliikenteen sekä koulutuksen edistämistä ja tiivistä kaupunkiympäristöä.

Teeseistä puolet on osoitettu suoraan hallitukselle. Kritiikin kohteeksi nousevat olematon kaupunkipolitiikka ja maakuntauudistus.

Ex-toverit Hakkarainen ja Turunen täydessä rähinässä tuulivoimatuesta

23.10.2017 18:30

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin.) kiistää blogissaan perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen väitteet tuulivoimatuista, jotka Hakkarainen syytti sinisten hyväksyneen ministeripestien takia ja pettäneen näin vaalilupauksensa. Turusen mukaan perusuomalaisetkin olivat hallitusohjelmassa hyväksymässä tukia, jotka eivät ole uusia.

Vaihdoitko jo talvirenkaat? Lunta tulossa myös etelään

23.10.2017 16:22

Sää on vuodenaikaan nähden kylmää ja lunta odotetaan myös etelään tällä viikolla, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ajokeli voi olla huomisaamuna liukas Uudellamaalla ja etelärannikon tuntumassa. Lumi- ja räntäsateetkin ovat mahdollisia jo tiistaina lähinnä ensi yönä, mutta Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, että varsinaista yhtenäistä sadealuetta meille ei ole saapumassa ennen keskiviikkoa.

”Kaikkein karmeinta olisi poliittinen virkanimitys” – Näillä sanoilla lähtee omistajaohjauksen Heliövaara

23.10.2017 14:16
Eero Heliövaara ei hae jatkokautta valtion omistajaohjausosaston päällikkönä. Määräaikainen virka on asetettu hakuun. Heliövaara kirjoittaa päätöksestään Facebookin ”Valtionomistus”-sivustolla. Hänen virkakautensa päättyy vuodenvaihteessa.   –Koko valtakunnan kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että osastopäälliköksi tulisi jälkeeni mahdollisimman ammattitaitoinen ja osaava henkilö, joka voisi edelleen kehittää valtion yhtiömuotoista varallisuutta. Kaikkein karmeinta olisi poliittinen virkanimitys, Heliövaara kirjoittaa.  

Hurja väite itähelsinkiläisestä päiväkodista HS:ssa – Kaupunki: ”Hämmentävää, minulla ei tietoa”

23.10.2017 13:24

Mielipidekirjoittaja esittää Helsingin Sanomissa huomiota herättäneessä tekstissään hurjia väitteitä päivähoidon alueellisista eroista ja yksittäisen itähelsinkiläisen päiväkodin eräänlaisesta ”ulkonaliikkumiskiellosta”. Helsingin kaupungin itäisen varhaiskasvatusalueen päällikkö Antti Lehto-Raevuori sanoo Uudelle Suomelle, että kirjoituksessa on monia virheellisiä väitteitä.

Tšekin uuden pääministerin kova linja: Siirtolaisilla ei sijaa Euroopassa

23.10.2017 12:58

Tšekin pääministeriksi viikonlopun vaaleissa noussut Andrej Babis ilmoitti heti, että ei aio ryhtyä yhteistyöhön vaaleissa myös menestyneen äärioikeiston kanssa. Myös Babisin johtama ANO-puolue kuitenkin tunnetaan maahanmuuton vastustamisesta.

Tämä kuva selventää: Mitä sote-uudistus muuttaa – näin saat hoitoa v. 2020

23.10.2017 12:55

Hallitus on avaamassa noin 5,8 miljardin euron markkinan terveyspalveluyrityksille. Suomalaiselle potilaalle se tarkoittaa sitä, että jatkossa moni hoito maksetaan ”asiakassetelillä” itse valitsemassaan hoitopaikassa. Terveyskeskus muuttaa nimensä sosiaali- ja terveyskeskukseksi (sote-keskus), ja hoitopalveluiden lisäksi sieltä saa sosiaalihuollon palveluita. Joistakin sote-keskuksista vastaa yksityinen yritys, mutta oman keskuksen voi valita vapaasti kuten nykyäänkin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat