elinalappalainen

Minun Keskustani sanoo Tahdon

Minusta on tärkeää, että päättäjiltä ja päättämään pyrkiviltä löytyy palava tahto muuttaa asioita ja tahto tehdä töitä niiden asioiden eteen, jotka kokee oikeaksi ja tärkeäksi. On myös tärkeää, että rohkeasti pyrkii paikoille, joissa voi vaikuttaa. Ja luottamushan haetaan vaaleilla.

 

Hyvät päättäjät, ehdokkaatkin, älkää silti pelätkö äänestäjiä. Meitä on niin puolesta kuin vastaan ja siltä väliltä yhdessä jos toisessa asiassa - myös avioliitto-lakialoitteen kanssa. Keskusta on korostanut, että jokainen edustaja saa äänestää kuten itse oikeaksi tuntee. Nyt toivonkin, että äänestätte juurikin niin kuin itse oikeaksi tunnette. 

 

Jos olemalla puolesta tai vastaan lakimuutosta menetätte jonkun äänestäjän, voitte saada toisen äänestäjän tilalle. Keskustan kannattajissakin puntit on galluppien mukaan fifty-fifty. Uskon ja toivon kuitenkin, että suurin osa ihmisistä osaa mitata ehdokkaiden aikaansaannoksia, suoraselkäisyyttä ja muita tavotteita eivätkä jämähdä yhteen asiakysymykseen.

 

Mitä tulee avioliittoon-instituutiona: Ajatteletko, että on lasten etu, että heidän vanhemmat rakastavat toisiaan ja ovat naimisissa? Silloin tulisi puoltaa muutosehdotusta ja tunnustaa tosiasiat, sillä jo tällä hetkellä samaa sukupuolta elävien parien perheissä elää lapsia. Toisaalta on myös jo nyt avioliitossa olevia pareja, jotka ovat samaa sukupuolta. Tällä hetkellä sukupuolen vaihdos kumminkin mitätöi avioliiton, vaikka pari haluaisi jatkaa eloaan ja perhe-elämäänsä muuten samalla tavalla kuin ennenkin.

 

Kaikilla on oltava samat oikeudet lain edessä seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Rakastava ja hyväksytty perhe on myös lapsen etu. Rohkeutta päättäjät. Rohkeutta puolustaa niitä asioita, jotka kokee oikeaksi.

‪#‎munkepu‬ ‪#‎metahdomme‬ ‪#‎tahdon2013‬

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Anne Lindell

Häpeä Elina!

Mitä tapahtuija tapahtuu koko ajan USA:ssa Massachuettsissa? Sama voi tapahtua meillä.
Tässä linkki YouToben videoon (tekstitetty suomeksi): https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg Yrittäkää nyt ihmeeesä edes katsoa tuo video loppuun.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Kyllä, video kannattaa katsoa, jos tahtoo saada päivän itkut ja naurut samalla kertaa :)

"Miten (melkein) mikään videossa mainituista muutoksista on negatiivinen?

Ne, jotka on homoja vastaan, voi miettiä, miltä tuntuisi, jos kaikkien "homo"-sanojen tilalle vaihdettaisiin vaikka "tummaihoinen". Sama juttu. "Apua, tummaihoisilla on samat oikeudet kun valkoisilla!?" (Ja tällainen oli tilanne 60-luvulla.) Nyt tummaihoiset on vaan korvaantunut homoilla.

Ja miten koulutus asiasta on huonoa? Jos asiaa saa opettaa, tulevat ihmiset enemmän tietoiseksi siitä ja ennakkoluulot poistuvat. Mitä homo homoudelleen mahtaa? Miksei homoja voi hyväksyä? Jos vanhemmat saisivat päättää, että lapset eivät osallistu tunneille, jossa kerrotaan homoista, lisää tämä vaan syrjintää.

Mahdollisesti homojen kasvava määrä johtuu vaan siitä, että enemmän ihmisiä uskaltautuu julistautua homoiksi. Eivät ihmiset käänny homoiksi, elleivät oikeasti ole homoja. Jos joku hetero kokeilee homosuhdetta, ja toteaakin olevansa hetero, mitä haittaa siitä on? (Tänään näin muuten hyvän American Dad-jakson juuri tästä aiheesta.)

Homojen adoptointimäärän suuruus saattaa johtua siitä, että homot eivät voi saada lasta "luonnollisesti" - ainoa tapa saada lapsi on adoptoimalla. Kun taas heteroilla lapsen hankinta hoituu helposti "luonnollisesti" - heillä ei ole usein tarvetta adoptoida lapsia. Luulisi, että homovanhemmat ovat keskimäärin jopa parempia vanhempia, koska he eivät voi saada "vahinkolasta". Heidän täytyy pohtia lapsen hankintaa ja olla varmoja siitä, että haluavat lapsen.

Niin, ja vielä transsukupuolisista. Sehän on vain hyvä, jos poika, joka kokee itsensä tytöksi/tyttö, joka kokee itsensä pojaksi, saa vaihtaa sukupuoltaan helposti. En näe tässä mitään ongelmaa."

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Minä en näe tuossa videossa mitään muuta kuin sen, että kauhistellaan nimenomaan niitä asioita, jotka ovat hyvässä jamassa lakimuutoksen myötä. On kaikkien etu, että uskonnolliset ääriainekset ajetaan maallisen vallan toimesta yhä syvemmälle marginaaliin, sillä heidän ahdasmieliset näkemyksensä eivät ole sen enempää rationaalisia kuin inhimillisiäkään.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Anne Lindell on mainostanut videotaan niin paljon, että tuhlasin elämästäni 26 min sen katsomiseen. Niin kuin muutkin ovat täällä sanoneet, pidin videon negatiiviksi mieltämiä asioita positiivina.

Joten en usko, että videota kannattaa kaupata niille, jotka joka tapauksessa ovat avioliittolain muuttamisen kannalla.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Komppaan Eeroa. Samaa voinen sanoa Puolimatkan teksteistä ja mielipiteistä. En näe ongelmaa siinä, että ihmiset olisivat yhdenvertaisia ja niin opetettaisiin myös kouluissa.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Eikä pelkästään Massachusettissa. Norjassa, Ruotsissa ja Kanadassa on meneillään tosi ikävä kehitys sananvapaudelle.
Ääni homolaille on kuolinisku sananvapaudelle.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Niin, koska samanlainen kuolinisku on annettu jo rasistisille puheille - onhan se ikävää kun enää kenestäkään ei saa puhua pahaa :(

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Eikös Norja listattu äskettäin maailman onnellisimmaksi maaksi?

Jonas Hellgren

Olennainen totuus säilyy sateenkaaresta huolimatta:
Kepu pettää aina, paitsi silloin. kun se pettää vielä ainammin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minulla tulee kyllä aina hyvin kaksijakoinen olo.

Kun luen Lehkamon blogia tai Latvalan kommentteja, alan välittömästi kannattamaan esitettyjä muutoksia. Seuraavaksi, kun kuuntelen Sanna Marinia tai luen Saara Huttusta, päädyn siihen tulokseen, että parempi olisi, jos lakiesitys kaatuisi. Sen verran vinhaa läppää vedetään puolin ja toisin.

Siinä mielessä keskustalaiset (ja aika pitkälle kokoomuslaisetkin) ovat kuin keidas erämaassa. Koska asia on kuitenkin monelle vielä erittäin tunneperäinen, rauhallinen oman näkemyksen esittäminen ja vastakkaisen näkemyksen hyväksyminen on ainoa oikea tapa edetä.

Kirjoituksesi tuloksena toivon (vaikka olen väliin sanonut päinvastaistakin) muutoksen menevän läpi. Ehkä sen jälkeen voidaan ryhtyä miettimään muitakin asioita.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Kiitos, Juho jälleen kerran, kommentistasi. Toivotaan tosiaan näin. Paljon olisi vielä muutakin kuntoon laitettavaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Siitäkö se ikuisen ilon päivä alkaa, kun Jalmari menee naimisiin Elmerin kanssa ja Vilma Valman kanssa? Luonnotonta.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Pitäisikö sinun luopua autostasi ja tietokonehärpäkkeistäsi? Ovatko ne luonnollisia?

Käyttäjän ArimTuokkola kuva
Arim Tuokkola

kannattaisi varmaan siirtyä vaikka vihreisiin, keskustalle yksi ääni vähemmän.

Toimituksen poiminnat